Chiến Dịch Mùa Chay
Trợ giúp Dân tộc Oekarine

Hội Đồng Giám Mục Hòa Lan mời gọi tất cả các giáo xứ quyên tiền ngày CN 06/03 để trợ giúp dân tộc Oekraine.

Hội Đồng Giám Mục kêu gọi: Chúng ta cùng cầu nguyện cho dân tộc Oekarine và kèm với lời cầu nguyện một món quà.  Tuy nhiên, nếu quý vị không có dịp đi lễ chủ nhật này thì có thể đóng góp, và chuyển tiền trợ giúp Oekraine vào trương mục: NL21 INGB 000 000 58 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag, o.v.v. collecte Oekraïne.

Kính mời quý vị đọc tiếp lời mời gọi của Hội Đồng Giám Mục Hòa Lan sau đây:

R.-K. Kerk collecteert zondag 6 maart voor hulp aan Oekraïne

De Nederlandse bisdommen vragen de parochies om zondag 6 maart te collecteren voor hulp aan Oekraïne. De bisschoppen brengen hiervoor in deze Vastentijd allereerst de Bisschoppelijke Vastenactie onder de aandacht. Mgr. Van den Hout, bisschop-referent voor missie en ontwikkelingssamenwerking: “Laten we ons gebed voor Oekraïne aanvullen met een gift.” Via het Europese katholieke caritasnetwerk helpt de Bisschoppelijke Vastenactie met de opvang van de enorme stroom vluchtelingen. In Oekraïne én in de landen eromheen. Er is op diverse plaatsen opvang ingericht waar de vluchtelingen terecht kunnen. De caritasorganisaties zorgen voor basisvoorzieningen als schoon water, voedsel, kleding en onderdak. Bijdragen kunnen worden overgemaakt via de website van de Vastenactie: www.vastenactie.nl of op bankrekeningnummer NL21 INGB 000 000 58 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag, o.v.v. collecte Oekraïne. Ook Stichting Kerk in Nood is in Oekraïne actief: https://steun.kerkinnood.nl/help-slachtoffers-oorlog-oekraine. De priesters en religieuzen daar, vaak al jarenlang projectpartners van Kerk in Nood, staan de mensen in het land in hun grote nood bij, maar kunnen dat alleen met financiële hulp.

Roland Enthoven

Hoofd Communicatie, Aartsbisdom Utrecht